Postavljanje energetski učinkovite termoizolacije na zgradi Rektorata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru
Objavljeno: 13. jul 2017. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 1920 puta
 
Četvrtak, 13.07.2017. godine - Kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, dr. sc. Rašid Hadžović, i Federalni ministar prostornog uređenja, Josip Martić, potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta "Postavljanje energetski učinkovite termoizolacije na zgradi Rektorata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru". Svečanom potpisivanju Ugovora prisustvovao je i rektor Univerziteta prof. dr. Sead Pašić.

Ovim projektom Univerzitet nastavlja realizaciju mjera predloženih energetskim elaboratom, koji je namjenski urađen da bi se poboljšali uslovi rada i smanjili troškovi potrošnje električne energije. Na ovaj način Univerzitet pokazuje svoju osviještenost u pogledu energetske efikasnosti, te kontinuirano radi na realizaciji projekata koji imaju za cilj smanjenje potrošnje električne energije.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja će sufinansirati projekt u iznosu od 50.000 KM, dok će ostala sredstva za realizaciju projekta biti obezbijeđena iz drugih izvora.

Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, te Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, na pružanju podrške ovom značajnom projektu, čime su pokazali koliko je bitna osviještenost u zaštiti životne sredine i energetske učinkovitosti.