Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (40,34 KB)


BH Telecom
Održan treći trening o internacionalizaciji visokoškolskih ustanova u okviru STINT projekta
Objavljeno: 26. okt 2017. | Kategorija: Projekti | Pogledano: 880 puta
U sklopu međunarodnog projekta „Jačanje internacionalizacije na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini" (Strenghtening of Internationalization in Bosnia and Herzegovina Higher Education-STINT) u periodu od 17.10.2017. godine do 21.10.2017.godine na Buckinghamshire New Univerzitetu Uxbridge, London, održana je treća radionica o internacionalizaciji visokoškolskih ustanova.
Na trodnevnoj radionici predstavnici Bucks New Univerziteta predstavili su internacionalizaciju kroz prezentacije na teme: Kvaliteta i standardi, Istraživanje i internacionalizacija, Međunarodni projekti, Internacionalizacija i upravljanje finansijama, Osiguranje kvaliteta, Međunarodna strategija i međunarodni projekti. 
Na ovaj način predstavnici BiH univerziteta mogli su da steknu dojam o jednom potpuno drugačijem sistemu internacionalizacije okrenutom ka marketingu, sa ciljem naglašene ekonomske održivosti.
Univerzitet „Džemal Bijedić" u Mostaru, na ovoj radionici, predstavljali su generalni sekretar Sanda Jelin Kajan i referent za osiguranje kvaliteta i ECTS Alim Abazović.

STINT1.jpg
(1,17 MB)

 
eduroam