Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
Home Page
Univerzitet
Institucije
Fakulteti
Foto galerija
Linkovi
Novosti
Oglasna tabla
Pročitaj MAIL

Registar zbornika radova

Registar.docx (40,34 KB)


BH Telecom
Poziv na učešće u akciji: "Hoću čišći Mostar"
Objavljeno: 6. mar 2018. | Kategorija: Aktuelnosti | Pogledano: 1152 puta
Ovom prilikom Vas pozivamo da nam se pridružite u akciji Gospodarske/Privredne Komore Grada Mostara pod nazivom "Hoću čišći Mostar", koja će se održati u četvrtak 8. marta 2018. godine od 9.00 do 13.00 sati.
 
 
 
 


Cilj akcije:
  • ukazati na dugogodišnju problematiku s kojom se građani Mostara svakodnevno susreću
  • podići svijest građana o ovom problemu
  • pokrenuti javnu raspravu o ovoj tematici

Lokacije:
  • područje Bijeli Brijeg (iznad Gradskog stadiona - parking)
  • područje u okolici Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (ART Klub)
 
Grad na Neretvi nekad je nosio epitet najčišćeg grada, a danas spada u jedan od najprljavijih gradova u Bosni i Hercegovini. Velike količine smeća u pojedinim dijelovima grada prijete pojavom glodavaca, kao i izbijanjem i širenjem brojnih zaraza. Nečistoći i prljavštini svakako doprinose i nesavjesni građani. Sve to dovodi do negativnog uticaja na domaće i strane ulagače, kao i na razvoj turizma. Ovakvih prizora u Mostaru ima na pretek, a nesnosan smrad s kojim su građani skoro svakodnevno okruženi postala je sasvim normalna stvar, u gradu s pet komunalnih preduzeća.
 
U ovoj akciji učestvovati će članice Gospodarske/Privredne komore Grada Mostara koje će svojim aktivnostima doprinijeti zdravijoj i čistoj sredini te razvoju Grada Mostara, kao snažnog gospodarskog i urbanog regionalnog središta.
 
Ovim putem Vas molimo da se i Vi priključite ovoj hvale vrijednoj akciji te zajedno s Vašim zaposlenicima učinimo Mostar ljepšim mjestom. Ovom akcijom zajedničkim snagama apelirati ćemo na sve strukture vlasti, te kao ujedinjeni građani Mostara, učiniti naš grad čistom i zdravom sredinom.
 


 
eduroam